Emakeelenädal

Tihedat tegevust täis emakeelenädal hakkab otsa saama. Nädal algas esmaspäeval usinamate lugejate tunnustamisega. Õppeaasta algusest saadik loetud raamatute arvud ulatusid kahest kolmekümne kolmeni. Teisipäeva hommik tõi kaasa lugude loomise klasside kaupa. Iga klass täiendas ühte ja sama lünkteksti pähe turgatavate omadussõnadega ning kokku saime viis lõbusat lugu oma koolist. Kolmapäev tõi kaasa tööde vormistamise võistlusele „Peetri kool otsib superkäekirja“ ning kauni klassikalise muusika kontserdi muusikakeele mõistmise harjutamiseks. 4. ja 5. klass jõudis osaleda veel Karl Martin Sinijärve e-külalistunnis ning proovida kätt keeleuuendajate ja eesti haikude loojatena. Neljapäeval ja reedel said kõik soovijad võtta osa ülekoolilisest kirjanike nimede ja vanasõnade lõpetamise otsimismängust. Reedel kogunesime terve kooliperega saali lugemisveerandtunnile, sest raamatute lugemine teeb uuringute kohaselt nii õnnelikumaks, targemaks, paremaks, rikkamaks kui ka tervemaks. Lisaks saime järele proovida veel seda, kuidas vanasti lugusid regilaulu ja liisusalmide kaudu edasi anti. Ilusa emakeele kasutamine nii sõnas kui kirjas sai vääriliselt esile tõstetud. Aitäh kõigile korraldajatele ja osalejatele!

Ühislugemine